top of page
Logo Spot on Sound.jpeg
Zoeken
  • Spot on Sound

Hoe laat je in een podcast de magie klinken van een live show?

Bijgewerkt op: 9 jan. 2021

Elke maand zijn we met de Plotscast live in de loods van De Nijverheid in Utrecht. Een spoken word live show die een week later als podcast uit komt.



Vanaf 22 oktober organiseren we elke maand een live opname in de loods van De Nijverheid in Utrecht. Een ontzettend toffe manier om dichterbij onze luisteraars te komen, artiesten te verbinden en door improvisatie nieuwe combinaties en klanken vinden. In Plostcast 9 hoor je bijvoorbeeld Jack Julian met zijn synths en gitaar live muziek improviseren onder spoken word van Danique Carmen Kivit en Lucas Kloosterboer. Luister de podcast hier.


De show zelf duurt ongeveer 1,5 uur en alles wordt live en multitrack opgenomen. Waarna we er een podcast van ongeveer 30 minuten van maken. Hiervoor moeten we de juiste stukken selecteren, overgangen verkorten en soms verlengen en soms een hele nieuwe volgorde verzinnen. De zintuiglijke reis die je maakt bij een live show moet nu opgewekt worden door het luisteren van de podcast. Op deze manier kunnen we de magie van de avond in de podcast laten klinken. Wil je weten hoe dat klinkt? Luister de podcast hier.


Wil je meer weten over Plotscast kijk dan op de website







13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page